Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Frida Kahlo

Η Μεξικανική Vogue σπονσοράρει την έκθεση Uncovered Identities: Frida's Wardrobe, στο museo Frida Kahlo, που τρέχει από τις 22 Νοεμβρίου 2012. 

Μετά τον θάνατο της το 1954, ο σύζυγος της, ζήτησε να σφραγιστούν τα ρούχα της για 15 χρόνια. 

Τρία χρόνια μετά, πέθανε και ο ίδιος, αφήνοντας υπεύθυνη την Dolores Olmedo, η οποία δεν άφησε να βγουν στη δημοσιότητα μέχρι και το 2004, που πέθανε.
Μέσω της τέχνης της και του ντυσίματος της η Φρίντα Κάλο, επικοινωνούσε τα συναισθήματα της και τις προσωπικές της τραγωδίες. Πρώτα αυτή του ατυχήματος με το λεωφορείο και έπειτα αυτές των αποβολών σε συνδυασμό με τις αμέτρητες ερωτικές ιστορίες του συζύγου της Diego Rivera. 
Το ντύσιμο της ήταν κατά κάποιο τρόπο η προέκταση του εαυτού της, μιας και η ίδια πίστευε πως δείχνουν τον εσωτερικό της κόσμο, αλλά και ένας τρόπος για να κρύψει το ατροφικό της πόδι.
Ακόμα και σήμερα, που το ντύσιμο της είναι ξεκάθαρα φολκλόρ, έχει τεράστια απήχηση.
Από τον Jean Paul Gautlier μέχρι τις Maya Hansen και Misha Nonoo, οι οποίες εμπνεύστηκαν τις συλλογές τους Άνοιξη 2013 από τη Φρίντα Κάλο.
Χρησιμοποίησε το χρώμα και ανέδειξε τα παραδοσιακά κεντήματα του Μεξικού, συνδυάζοντας τα με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας ένα κινούμενο εικαστικό κόσνεπτ. 
Αγόραζε τα υφάσματα από περιοχές της Oaxaca και της τα έραβε η μοδίστρα της.
Η ντουλάπα της αποτελούνταν από huipiles, ένα είδος παραδοσιακής τουνίκ του Μεξικού, rebozos, υφάσματα σαν εσάρπες, επίσης παραδοσιακά, και από διάφορα είδη φούστας.  
Στα αξεσουάρ της συγκαταλέγονται πολλές κορδέλες που τις χρησιμοποιούσε για να δένει τις κοτσίδες τις και πολλά είδη λουλουδιών.

Ακολουθούν προσωπικές της φώτοζ και φωτοζ με κομμάτια από την ντουλάπα της από την έκθεση που τρέχει στο μουσείο Frida Kahlo .


photo: Dario- Lopez Mills

photo: Dario- Lopez Mills

photo: Dario- Lopez Mills

photo: Dario- Lopez Mills

photo: Dario- Lopez Mills
photo: Dario- Lopez Mills
Γλυκοφιλώ,
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια: