Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

high fidelity

Στο ερώτημα που έθεσε ο Χόρνμπυ για το κατά πόσο μπορείς να μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον που έχει συλλογή δίσκων ασύμβατη με τη δική σου, και κατ'επέκταση με κάποιον που έχει εντελώς διαφορετικές αναφορές από τις δικές σου, πιστεύω πως σαφώς, η απάντηση είναι όχι.
Τι γίνεται όμως όταν τελικά δεν μπορείς ούτε με κάποιον που έχετε την ίδια συλλογή βιβλίων, δίσκων και μικρών συνηθειών?
Τι είναι αυτό που σου βγάζει κοροιδευτικά την γλώσσα μέσα στην μούρη όταν ο μεγάλος έρωτας γλιστράει ανάμεσα από τα δάχτυλα σου σιγά- σιγά και ύπουλα και μία μέρα τον ψάχνεις ανάμεσα στα σκεπάσματα σου και δεν τον βρίσκεις?
Και πως γίνεται τέλος πάντων να σταματάς να τον νιώθεις, αφού όλα ταίριαζαν τόσο ωραία?
Και αφού ξεπερνάς όλα τα παραπάνω, και δέχεσαι στωικά όσα η μοίρα σου φύλαξε να νιώσεις και να ξενιώσεις και αφού παίρνεις το βάρος των αποφάσεων σου, έρχεσαι αντιμέτωπος με μία οδοντόβουρτσα.
Τόσο μικρή και αδύναμη φαινομενικά, αλλά αρκετά ικανή να σε κάνει να την λυπηθείς και να νιώσεις ότι πετώντας την, προδίδεις όλα όσα έχεις μοιραστεί με τον ιδιοκτήτη της.
Οδοντόβουρτσες του κόσμου είστε πολύ ύπουλα πλάσματα και ίσως η ανθρωπότητα θα πρέπει να σας ξεφορτωθεί βρίσκοντας άλλον τρόπο καθαρισμού της στοματικής κοιλότητας.
Και επειδή ίσως παραληρώ αυτή τη στιγμή χωρίς να το καταλαβαίνω, και επειδή ξεκίνησα από τον Χόρνμπυ και το high fidelity λέω να το λήξω και με αυτό.
Αρχικά (το λήγω-ίσως το αρχικά με το λήγω δεν δένουν και πολύ) προτείνοντας τα ανεπιφύλακτα, και το βιβλίο και την ταινία και εν συνεχεία με ένα άουτιφιτ ανδρικό που πιστεύω πως ο Ρομπ θα μπορούσε να φορά στην πάμπ και στο δισκάδικο.

do it like RobCalvin Klein Jeans boots, €95 / Scotch Shrunk leather belt, €25 / Acne Olive Sid Cotton-Blend Bomber Jacket, €585 / ROBERT GELLER crew neck pullover, €250 / Fat Face Dalton Five Pocket Canvas Trousers, €50 / adidas Originals Trefoil Short Sleeve T-Shirt Mens, €20

και εδώ το βιβλίο high fidelity

Γλυκοφιλώ,
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια: