Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

chelsea hotel

Δεν ξέρω πως γεννήθηκε η ιδέα αυτού του πόστ, μιας και το Chelsea Hotel, πάντα με ανατρίχιαζε.
Και δεν εννοώ την ανατριχίλα που σου προκαλεί το δέος. Γιατί ένα κάποιο δέος το νιώθεις όταν σκέφτεσαι όοοολους αυτούς που πέρασαν από εκεί. (Burroughs, Bukowski, Dylan Thomas, Tom Waits, Patti Smith, Edith Piaf, Bob Dylan, Sid+Nancy, και η λίστα δεν τελειώνει).
Αλλά την ανατριχίλα την άλλη, που την νιώθεις στη ραχοκοκκαλιά σου, καθώς σου φεύγει ένα μπρρρ. (μάλλον επειδή έχει επικρατήσει στο μυαλό μου η εικόνα της σφαγμένης Nancy, μέσα στα αίματα.)
Υποθέτω όμως πως η ιδέα αυτού του πόστ προέκυψε από τις ερωτικές επιστολές του Dylan Thomas που διάβασα πρόσφατα, αφού σκέφτηκα τα λόγια που είπε λίγο πριν πεθάνει στην Ελίζαμπεθ Ρέιτελ "σ'αγαπώ, αλλά είμαι μόνος".
Και επειδή πέθανε στο Chelsea Hotel, κάπως το συνδύασα.
Και μιας και μεγάλωσα (λίγο) θα ήθελα κάθε φορά που σκέφτομαι το Chelsea Hotel να μην ανατριχιάζω έτσι.
Οπότε, λέω να το ξορκίσω με αυτό το πόστ, ανεβάζοντας φώτος του, και ένα άουτφιτ που θα φορούσα αν ήμουν φίλη με την Πάτι Σμίθ και έπινα ένα καφέ μαζί της σε εκείνο το μπαλκονάκι του Chelsea Hotel που κάθονταν με τον Ρόμπερτ.
Το άουτφιτ:

downtownTopshop long sleeve crop shirt, €49 / 3 1 Phillip Lim print sweater, €405 / Genuine leather jacket / Pull Bear coat, €48 / Topshop high waisted blue skinny jeans, €58 / Topshop high waisted blue skinny jeans, €87 / Rachel Comey cut out flat, €200 / Acne Studios black round sunglasses, €270 / Rag Bone black felt hat, €170

Και οι φώτοζ:
Chelsea Hotel Patti Smith Bob Robert just kids 
Chelsea Hotel

Janis Joplin Chelsea Hotel


Janis Joplin Chelsea Hotel
Marylin Monroe Chelsea Hotel

Patti Smith Sam Shepard Chelsea Hotel 

Robert Mapplethorpe and Patti Smith Chelsea Hotel

Shirley Clarke Chelsea Hotel

Γλυκοφιλώ,
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια: